Världens mest värdefulla fotbollsklubbar

En sport som nästan alla kan relatera till är fotboll. Det är världens största sport och oavsett vem man frågar brukar den personen kunna nämna något lag eller någon spelare den tycker om. Sedan finns det riktiga fotbollsfantaster som kan nämna i stort sett alla de stora lagens statistik, matchresultat och trupper.

Fotbollen finns över hela världen och den spelas på allt från grus och asfalt med egengjorda bollar i fattiga städer i Afrika till de stora arenorna i Europa där lyxen flödar runt spelarna och deras enorma löner. Trots de stora kontrasterna är fotbollen en källa till glädje för så många, samtidigt som den skapar vänner och kontakter för livet.

De mest värdefulla klubbarna i världen

Som nämnt ovan är det enorma summor som rör sig in och ut från de största fotbollsklubbarna i världen. Spelare säljs och köps numer för flera miljoner, vilket i sin takt även trissar upp lönerna till spelarna som supportrarna i längden får betala för tack vare dyra biljettpriser. Även försäljningen av supporterprylar är en stor inkomstkälla, och om du går ut på gatan i en större stad hittar du säkerligen snabbt en person med en keps, mössa eller en snygg Hoodie med tryck som symboliserar just den personens favoritlag.

Men vilka lag är då de mest värdefulla bland dagens fotbollsklubbar. Nedan följer en lista:

1. Real Madrid

2. Barcelona

De två spanska storklubbarna ligger inte helt oväntat i topp. Real Madrid har vunnit många av de senaste årens Champions League, samtidigt som Barcelona prenumererat en hel del på den spanska ligatiteln de senaste åren.

3. Manchester United

Här är det nog många som är förvånade. Manchester United har inte vunnit Premier League på 6 år och inte heller deltagit i Champions League de senaste åren. Troligtvis är placeringen grundad på den enorma framgång laget hade på 90-talet och 00-talet.

4. Bayern München

Den tyska giganten är föga förvånande högt upp på denna lista då de i stort sett dominerat tysk fotboll under 2000-talet.

5. Manchester City

Ser man till historien är detta aningen överraskande, men ser man till de senaste tio åren är det fullt förståeligt då klubben har storsatsat med kraftiga investerare som tillfört stora kapital för att klubben ska ta sig till toppen. Satsningen får definitivt räknas som lyckad då Manchester City nu är ett respektabelt namn på den stora fotbollsscenen.

Övriga lag på topp 10 är enligt följande:

6. Chelsea

7. Arsenal

8. Liverpool

9. Tottenham

10. Juventus

Totalt sett är alltså 6 av 10 lag från England, men inget av dem kan ännu mäta sig med de spanska giganterna. Det ska bli väldigt spännande att se hur den här listan ser ut om 10 år.

Leave a Reply

mts_magxp