Vanliga skador i fotboll

Den populäraste sporten i Sverige är fotboll. I samband med att det är väldigt många som utövar sporten på alla olika nivåer så förekommer det också mycket skador under träningar och matcher. Många skador hade kunnat undvikas då ungefär 30% av alla skador uppkommer på grund av ojust spel som medvetna tacklingar och liknande.


Benen störst skaderisk

Shot of a physiotherapist treating a patient http://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/805226.jpg

Utav alla skador som uppkommer i fotboll är 93% av dessa någonstans på benen. Framför allt förekommer det skador på knän och fotled, men lika gärna på höfter och lår. Bortsett från de skador som hade kunnat undvikas med bra och schysst spel så uppkommer det många skador på grund av missanpassade redskap, felaktig träning som inte anpassats utefter individens förmåga och dåligt underlag. Det är viktigt att en skada behandlas rätt redan från början oavsett hur allvarlig skadan är. Många gånger bidrar en mindre skada till en större skada i ett senare skede. Framför allt är det knäskador som är vanligt och ca 40% av alla knäskador är främre korsbandsskador. Främre korsbandsskador är bland de skador som kan orsaka långvariga handikapp för individen och kan ta lång tid att rehabilitera.

Naprapat hjälper till med behandling
Efter en skada kan man vända sig till en naprapat som hjälper till med att rehabilitera och förebygga.
Naprapat Stockholm har stor kompetens inom just idrottsskador. Tillsammans med en naprapat i Stockholm tar ni fram en bra anpassad plan för hur rehabiliteringen ska få till så att du förhoppningsvis snart är ute på planen igen. Det är viktigt att ha stöd av någon som ser till så att du inte återgår till fotbollen för tidigt då det i värsta fall få livslånga konsekvenser. Besöker du naprapat Mats i Stockholm kommer du att få kompetent hjälp med att kolla på orsaken till varför skadan uppstod, hur den behandlas på bästa sätt och hur ni förbygger att det kommer igen i framtiden. Uppstår en skada ska du självklart i första hand besöka en legitimerad läkare, men för rehabiliteringstiden är det mycket värt att ha hjälp från någon som har erfarenhet av dina skador.

Leave a Reply

mts_magxp