Rivalklubbarna i Allsvenskan

Det är fortfarande vinter, om än en mild sådan. Det är faktiskt bara en månad kvar till Allsvenskan kickar igång, och det är ju ett tydligt vårtecken. Spänningen har redan börjat byggas upp bland supportrarna och hoppet är stort att samtliga lag ska överträffa förväntningarna.

Supportrarna har följt den så kallade Silly Season in i minsta detalj för att se vilka spelare som värvas in och vilka som tappas, för att sedan jämföra det med hur motståndarlagen har lyckats på den fronten. Det kan fortfarande trilla in några nyförvärv till i lagen innan serien börjar, men i denna artikel ska vi ta en närmare titt på rivalklubbarna som ska slåss om att bli bäst i staden eller regionen. Vi har därför valt att dela in det i två delar.

Stockholmslagen

Det finns tre Stockholmslag i Allsvenskan under säsongen 2020 och det är AIK, Djurgården och Hammarby. Samtliga tre lag höll till i toppen förra säsongen och Djurgården var det lag som slutligen fick lyfta den ärofyllda bucklan. Hur ser det ut inför den kommande säsongen?

Det är alltid svårt att spekulera, men det vore konstigt om inte samtliga Stockholmslag kommer att finnas med bland topplagen när Allsvenskan är färdigspelad. Lagen har kunnat behålla stora delar av förra årets trupper och samtidigt kunnat spetsa till trupperna med bra nyförvärv. Lagen har även många sponsorer som bidrar med mycket pengar till klubbarna. Företagssponsorerna är otroligt viktiga för alla fotbollsklubbar och företagen exponeras samtidigt på arenor, med matchtröjor och annat. Det i sin tur kan leda till ökad omsättning för företagen som kan expandera och kanske skaffa sig en ny kontorslokal centralt i en större stad med enkel tillgänglighet.

Skånelagen

Om vi vänder oss söderut till Skåne, där vi har de eviga antagonisterna Helsingborgs IF och Malmö FF, ska det vara skillnad på lagens kvalitet. Helsingborg dras med en snäv ekonomi och försöker bygga nytt och ungt med den gamla storbacken Olof Mellberg som tränare. Det ska bli spännande att se vad laget kan uträtta denna säsong, men allt bättre än en mittenplacering skulle nog ses som en framgång.

Malmö har däremot samlat på sig många miljoner på banken efter de senaste årens spel ute i Europa. Det har i sin tur satt avtryck på truppen som är en av de bästa i Allsvenskan. Att laget inte vann guld förra säsongen är en stor besvikelse och guld är det enda som räknas för Malmö FF under 2020. Det ska kort och gott bli spännande att se vad den nya tränaren Jon Dahl Tomasson kan göra med det spelarmaterial han har att tillgå.

Som sagt är det bara en månad kvar innan Allsvenskan drar igång och då kan man börja få svar på alla frågor om hur det kan tänkas se ut när den sista omgången är spelad.

Leave a Reply

mts_magxp