Moderna fotbollsklubbar

Fotboll var en gång i tiden en sport som utövades av de fattiga i samhället. Det var en sport som inte krävde speciellt mycket utan någon typ av boll som kunde vara allt ifrån en ihopknycklad pappersbit till en riktig sliten tygboll. Målstolpar kunde vara allt ifrån riktiga stabila stålstolpar till några tröjor slänga på marken. Förr i tiden drogs det miljontals med folk från arbetarklassen till världens alla fotbollsarenor. Man kan säga att långt tillbaka i tiden byggdes arenor för gladiatorspel och för att göra publiken nöjda och lite skräckslagna. Samma är det nu fast arenorna byggs för fotbollsmatcher och för att ge folk en mäktig upplevelse.

Handlar om pengar

Fotbollen har kommit att förändrats drastiskt från folkets sport till att bli investerarnas sport. I dagsläget handlar alla ligor om pengar och det är inte bara spelarnas lön och utgifterna för arenorna som spelar in. Många väljer idag att investera i toppklubbar världen om just för att det är en lönsam business. En marknad som aldrig kommer dö ut just för att folk fortsätter välla in på arenorna för att få se sitt favoritlag spela. Kinesiska storklubbar har för mycket pengar vilket gör att de nu kan plocka de bästa spelarna från de europeiska ligorna. Fotboll spelas fortfarande världen över men idag står det mycket mer på spel än bara heder och stolthet.

Fotbollsvärlden har förändrats

Ju större och rikare fotbollsbranschen blir desto högre blir kraven på fotbollsspelare. En spelare kan slå en dålig passning och vara utdömnd dagen efter av alla världens tidningar. En fräsch badrumsinredning höjer humöret vilket kan behövas efter en dålig dag på jobbet. Det står mycket på spel och en lång rad av dåliga matcher kan göra att investerare hoppar av och stödjer motståndaren istället. Lojalitet och lagkänsla var förut ord som klingade högt i fotbollen men de orden har ingen betydelse i dagens fotboll. Affärer kan avgöras på en natt och en spelare kan gå till en rivaliserande klubb och spela för den minuten efter att klubbmärket i den befintliga klubben kysstes.

Leave a Reply

mts_magxp