Fotbollsklubbar i Malmö

Vad hade svensk fotboll varit utan fotbollsklubbarna i Malmö? Härifrån kommer Zlatan Ibrahimovic, som alla vet har betytt så mycket för svensk fotboll. Men han är inte den enda. Faktum är att modern fotboll har väldigt mycket att tacka Malmö för. Hela fem av spelarna som var med och tog brons i fotbolls-VM 1994 i USA härstammar från Malmö FF, och flertalet spelare som representerat landslaget därefter kommer också härifrån. Dessutom finns här FC Rosengård som vann Damallsvenskan hela fem gånger mellan 2010-2015, och Limhamn-Bunkeflo som gör premiär i Damallsvenskan nästa säsong.

Klubbar med hängivna fans

Allsvenskan har många klubbar som kan stoltsera med sina hängivna fans. Men frågan är om inte Malmö FF nu har visat sig ha den allra mest hängivna fanskaran, då det har visat sig att en avliden man i Nybro skänker förmögenhet till Malmö FF efter sin död. Gunnar Djupe hejade på laget i hela sitt liv och efter att ha gått bort tidigare i år, visar det sig nu att han har testamenterat cirka femton miljoner kronor till klubben. Dessa finns i detta nu låsta som fastighetsvärde i ett hyreshus i Malmö, som kommer att gå ut på auktion inom en snar framtid. Dessa pengar ska sedan placeras i en minnesfond i Gunnar Djupes namn.

Svenska fans de mest hängivna

Men det kanske inte är så konstigt att Gunnar Djupe efter sin död valt att skänka alla sina pengar till Malmö FF. I en undersökning gjord av SIRC (Social Issues Research Center) visar det sig att svenska fotbollsfans är några av de mest hängivna i hela Europa. Hela 95 procent av fansen säger att fotboll är det enda tillfället då de känner att de ohämmat kan visa sina känslor. I samma fråga ligger det europeiska snittet på cirka 53 procent. Och kanske väcker fotbollen ibland mer känslor än man skulle vilja om man står bredvid, då över 88 procent av de svenska fansen någon gång har kramat eller pussat en främling under en match.

Leave a Reply

mts_magxp