Malmö FF

Malmö Fotbollsförening, eller Malmö FF, är en fotbollsklubb med långa anor, då de debuterade i Allsvenskan säsongen 1931/1932. Då hade klubben redan existerat sedan början av århundradet, då den bildades år 1910 som en följd av ett initiativ från kommunen för att uppmuntra ungdomar i Malmö att spela fotboll i organiserad form. Initiativet, som tog sin början år 1905, ledde till att flera fotbollslag för ungdomar bildades i Malmö, bland annat Bollklubben Idrott och IFK Malmö. Dessa två klubbar förenades under en kort period, men efter samarbetsproblem mellan de två klubbarna drog sig BK Idrott ut IFK Malmö. Istället bildade de den 24 februari 1910 Malmö FF. Vid starten hade klubben 19 medlemmar.malmoff1949

IFK Malmö fortsatte att vara en rival till Malmö FF under hela lagets Allsvenska period, men sedan den bildades har klubben Malmö FF verkligen visat framfötterna inom sporten. De har bland annat segrat i Allsvenskan 21 gånger, blivit svenska mästare 18 gånger och vunnit Svenska cupen 14 gånger. Dessa segrar har framförallt fördelats på två storhetsperioder för laget. Den första perioden inföll mellan mitten av 1940-talet och början av 1950-talet. Under den här perioden var Malmö FF helt obesegrade under 49 raka matcher, och tog Allsvenskt guld tre år i följd år 1949, 1950 och 1951. Den andra storhetsperioden var hela 1970-talet. Under detta årtionde vann laget fem SM-guld och fyra titlar i Svenska cupen. Kanske är Malmö FF nu på väg mot ytterligare en storhetsperiod, då laget år 2014 och 2015 kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League.

Malmö FF har en officiell supporterklubb, som kallas MFF Support. Som fotbollsfan är det alltid viktigt att ha en ordnad ekonomi, så att man har möjlighet att följa med sitt favoritlag på alla deras bortamatcher. När man är ett fan till en fotbollsklubb som Malmö FF är det särskilt viktigt, eftersom det kan handla om långa resor norrut i landet. Om man vill ha hjälp med att ordna sin privatekonomi ska man kontakta Zensum, som är en lånerådgivare för privatpersoner. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla ens lån, så att man får bättre lånevillkor och därmed får mer pengar över till matchbiljetter.

Leave a Reply

mts_magxp